Instalately

De siste to ukene har sagt "swoosj", og så har de takket for seg. Vi bestilte tur til Bulgaria for noen måneder siden, da mørket enda hang over oss. Så kom våren, og jeg gledet meg enormt til å reise bort. Og så kom dagen da vi skulle dra. Torsdag 29 mai. Da glimtet Vesterålen til med sol, og jeg kjente bismaken av misnøye i kjeften: skulle ildkulen henge der og hovere over oss, og lage sommer til de etterlatte? Klokken 0950 forlot vi norsk jord. Flyet var pakket med charterturister som klappet da vi landet. Som veldresserte puddeler vagget vi med håndbagasjen over flyplassen og viste lydig fram passene våre etterhvert som det ble krevd. Varmen i Burgas var utslående. Den ene dagen.

De påfølgende dagene i Obzor, vår destinasjon for anledningen, bød på regn og vind. Reiselederen fra Apollo annonserte at det hadde vært en usedvanlig varm og klam Mai-måned, og mente at vi ikke kom til å oppleve så mye regn.

Snappene fra Nord-Norge haglet. Facebook-bildene talte for seg. Meldingene ble slettet før jeg leste dem, jeg ville ikke vite hva de opplevde hjemme. 30 grader. Sol. Vindstille. Og der satt vi, i landet som vanligvis leverer sol til utskremte, bleike turister. Vi ville hjem.

Synet av norsk natur fra flyvinduet var ubetalelig. Priceless. Man må dra vekk for å komme hjem. Man må reise bort for å kjenne hjemlengselen. Og sommeren i nord, når det er sommer, den reiser man ikke fra. Og den er verdt å vente på. Det var 21 grader da vi landet i Norge klokken 0900 om morgenen. De to neste dagene bød på sol og sommer, men nå er det grått og traurig igjen. Men vi klager ikke. Vi er hjemme!

Når det er sagt: maten i Bulgaria, dersom du er i Obzor: Besøk The House. Fantastisk sted som vi besøkte hver dag, så og si, siden hotellmaten viste seg å være god en dag. Den dagen vi kom. Ta bio-taxi (hestevogn) og kos deg i strandkanten når det lar seg gjøre. Kjøp frukt. Drikk vann. Og øl, dersom du kan. 


Bulgaria er ok. Det er ikke det. Jeg hadde bare lyst på litt mer sol..


Alle de vakre rosebuskene og hagene.. Mye inspirasjon å hente, i tillegg til at det var mange enkle, fine løsninger. 


Dette synet. Jeg elsker, elsker, elsker Norge.


Det var godt å komme hjem til disse to skapningene. 

#Bulgaria #vacation #Norge #bortebrahjemmebest #apollo #daughterlove

Én kommentar

Lilli

09.06.2014 kl.23:07

Åååå så kjipt. Reise tell dårlig ver e ikkje nåkka koseli. Får håp at sommarn stekk fram her i nord igjæn =)

Famwangaasegg-Mamma & Theamor

09.06.2014 kl.23:42

Æ signer på bildet med norske fjell og norsk natur!<3 Så heimkjær som æ e ska man leit lenge ætter..men godt e det å kom sæ bort av å te, sjå litt anna, men førr min del treng det ikkje vær lenger enn te Å..

Søte snuppe:)

Skriv en ny kommentar

hits