Funny beach and the vitamins. (d-vitamins, right?)

"Gæilla gæilla - gæiiiilllllaaaaaa", sier måsen ute. Den tjatrer og jamrer seg, eller fuglene vite hva det er den "gæiller" etter, men "gæiller" gjør den, fra tidlig morgen til sene kveld. Måsen er for meg et av de tidligste vårtegnene. Jeg setter stor pris på lyden av den, til og med om natta, mens jeg sover. Den føyer seg inn i rekken av søvndyssende bakgrunnsstøy, kanskje fordi jeg tenker at det er vår, og jeg vet det, fordi måsen "gæiller" ute. Hurra for måsen, hurra for våren!

Og Hurra for D-vitaminet!

Mamma, æ MÅ dytt dæ!

Ahh! Just soak it in.

I går var vi på stranda på Fjærvoll. Hvis det er en ting Bø virkelig kan by på, så er det kritthvite strender. Hver del av bygda har sin egen sandtstrand, så og si, og de er lange og hvite og deilige å besøke på soldager lik den i går. Ungene elsker å klævje i fjærsteinan, og alle er hæppi og fornøyde. 

Se så lang den er! Hehehe!

Grunnen til at jeg hyller D-vitaminen i dette innlegget er fordi jeg har fått påvist D-vitaminmangel. Det siste jeg trodde kroppen min kom til å trenge, ettersom jeg er en glad fiskespiser, melkedrikker og ellers tar både tran og andre ting, men når har det visst snudd seg helt, og det kan vel tenkes være fordi jeg er gravid og at der er et lite menneske som har høyere prioritet i kroppen min enn meg selv. 

Hvordan vet man at man mangler D-vitamin? 

D-vitaminmangel er ofte forbundet med vinterdepresjoner. Her nord i landet har vi lite lys i vinterhalvåret og dermed minsker også inntaket av D-vitaminet, siden vi naturlig får det fra sola. Vi blir stadig vekk rådet til å gå ut og være ute når det er dagslys, men ikke alle er nok like flinke til det, eller har muligheten til det. Derfor kan det være lurt å ta tilskudd av vitamin D av og til. Jeg fikk påvist min mangel via blodprøver.

 

Her er noen av de vanligste symptomene på mangel av vitamin D:

- Svekket immunsystem

- Utmattelse

- Smerter i ledd, skjelett og muskler

- Depresjonssymptomer

- Hodepine eller migrene

(kilde: http://www.kk.no/livsstil/vitamin-d-mangel-kan-gjøre-deg-slapp-sliten-og-deprimert-23267)

Mitt d-vitamin i dag. Det, og grønn melk. :) 

 

Ha en riktig fin dag, und zu weiter!

 

Follow on Bloglovin

Én kommentar

merethe susanne

25.04.2014 kl.23:16

Gæilla mæ hær å gæilla mæ dær sei nu æ! Æ bodde oppaførr rødekors å hadd soveromsvindue rætt utpå take dær, å dær hadde måsan fæst om natta! Men jo ja e jo litt eni me dæ så lenge æ slæpp å værme på vårfeiringa deres :-P

Johnsine

27.04.2014 kl.12:36

merethe susanne: Hehehe! :D De sitter ikke på taket hos meg, de blir mer som koselig bakgrunsstøy her, ikke plagsomt i det hele tatt. ;D

Skriv en ny kommentar

hits