Kremet Kylling og bleike nordlendinger.

Hei, hallå!

Ser mange av dere slikker sol i øst og i vest. Nord for polarsirkelen har det de siste små timer snødd småfiller, snø som ikke vil ligge, snø som egentlig ikke vil være her fordi den vet det er feil. Av en eller annen grunn er den likevel tvunget hit, for å gjøre livet for en bleik nordlending surt, men det er greit, vi får vel sommer vi også, før eller siden. Jeg vil tro høyfjellssol-lamper er kommet for å bli fast inventar i en nordlendings hjem. 

I går, andre og siste påskedag, spiste vi kylling. Påskekyllingen. Jeg skjønner ikke helt hva som hendte med klokken, den fikk et raptus og ble plutselig halv syv, så middagen kom sent på bordet. Men, as they say: den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, og så det andre da: bedre sent enn aldri. Eller i mitt tilfelle: bedre sent enn rett før leggetid. (Ellers dør jeg av halsbrann.. farlig!)

Som tidligere nevnt har jeg hentet oppskriften fra Fotballfrue. Den originale finner du her.

Til middagen trenger du:

  • Kylling (jeg brukte seks kyllingbryst, men det kan godt økes eller forminskes, alt etter hvor mange dere er tilbords..)
  • 1/2 pk kremfløte
  • 1/2 pk lettrømme (eller ekstra lett rømme om du vil)
  • Bacon i strimler for å surre rundt kyllingbrystet
  • 1/2 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakkede
  • salt og pepper etter smak

 

- Krydre kyllingen med salt og pepper eller krydder etter smak og ønske

- Surr deretter bacon rundt hvert bryst

- Smelt smør på stekepannen (jeg foretrekker jernpanna) og legg de baconsurrede filetene på. Stek dem litt på hver side, til de begynner å bli gyldne.

- Legg kyllingen i en ildfast form

- Smelt litt mer smør på pannen, fres ferdig oppkuttet løk og hvitløk sammen med salt og pepper til det blir passe gjennomsiktig. 

- Har du bacon til overs er den ypperlig å bruke til sausen, da steker du den litt før du har løken oppi.

- Hell over rømme og fløte, krydre etter smak.

Når sausen bobler og har fått en god og rund smak, heller du den over kyllingen, og setter formen i ovnen som du har forvarmet til 200 grader. Der skal den stå i ca 20 minutter. 

Himmelsk duft i kjøkkenet allerede. Bacon vet å sette stemninga altså..

Nei har du sett, jeg hadde bacon til overs. I panna med den! Og løk. Masse løk!


Det ferdige resultatet. Litt makabert å sette den påskekyllingen ved siden av, men den er så søt. Mia laget den i år. 

Jeg laget en kjapp salat mens kyllingen stod i ovnen. Da tager man hva man haver og forsyner seg av det man liker. Purreløk, Crispisalat, snackpaprika og vanlig løk ble det her. 

I tillegg hadde jeg Cottage Cheese ved siden av og fetaost - og for å mette godt: Bygg-gryn. Det er helt rett! Sunt og godt.

En middag som får alle til bordet i en fei! 


..venter på at solen skal komme til meiiii.... 



9 kommentarer

Jill

22.04.2014 kl.13:28

Byggris brukes ofte her, metta godt og super sunt!:) Du inspirer ei matlei husmor, ser så godt ut alt du laga..

;p

Johnsine

22.04.2014 kl.13:31

Jill: Jeah! Prøv å kok det i eplejuice, da ska då kjenn nåkka. Eller bruk grønnsaksbuljong ilage. Det sætt en go smak på det heile. Æ hata å vær matlei. Det e destruktivt!

Fotografchristina

22.04.2014 kl.15:12

Nammi :)

Elise

22.04.2014 kl.16:45

Så nydelig ut!

Mia Ulfsnes

22.04.2014 kl.17:31

Nam, må prøves ut!

Merethe Susanne

22.04.2014 kl.18:20

Hørtes veldig godt ut, e gla i kylling. Du e nu en ræser på å skriv :)

Johnsine

23.04.2014 kl.22:16

Merethe Susanne: Tusen takk for det! Og den kyllingretten der e så lett, at den hiv du enkelt i hopen en dag. :)

Johnsine

23.04.2014 kl.22:16

Mia Ulfsnes: Ja, det synes jeg du skal gjøre! :)

Johnsine

23.04.2014 kl.22:16

Elise: Smakte minst like godt som det ser ut. Tror jeg. :)

Johnsine

23.04.2014 kl.22:17

Fotografchristina: Det du sa! ;)

Skriv en ny kommentar

hits