Sølekake og ryggealarm

Du vet du er gravid og har lagt på deg når du får spørsmål om du har montert ryggealarm, haha! Burde jeg bli fornærmet?

Før helgen laget jeg en daiiilig sjokoladekake som kan minne litt om brownies, bare at jeg kaller den sølekake (kladdkake på svensk) fordi den er ganske seig i midten, og himla god når den er varm. Siden jeg har lagt på meg så mye i det siste, og ikke har lyst til å fortsette med det, har jeg modifisert oppskriften noe. I stedet for hvetemel (som ikke lenger finnes i dette huset) har jeg brukt FIBRA fullkornshvetemel, og i stedet for vanlig hvitt sukker har jeg brukt Sukrin+. Da halverer jeg sukkermengden i oppskriften fordi Sukrin+ er så søtt. Siden jeg brukte FIBRA i stedet for hvetemel kan det være lurt å tilføre litt mer væske, da røra kan virke litt tørr.

Whatever.

Du trenger:

150 g smør (smør er ikke farlig, det er godt, i moderate mengder, slik med alt annet!)
3 egg
1,5 dl Sukrin+
200 g FIBRA fullkornshvetemel
1 dl kakao
1 ss vaniljesukker/vaniljeessens
1 krm salt

Kle bunnen av en form, ca 22 cm i diameter, med bakepapir.
Smelt smøret, pisk lett sammen egg og sukrin og rør inn smøret. Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt, og rør inn i eggedosisen.
Hell røren i formen, og stek kaken i nedre del av ovnen på 200 grader celcius i ca 12 minutter. (Bruk stoppeklokke, den skal være seeig og god i midten.)
Løsne kaken fra formen og nyt den nystekt og varm sammen med krem eller is. Den kan også oppbevares i romtemperatur eller kjøleskap til den skal serveres.

(Oppskriften er hentet fra Mia Öhrn*s kokebok "Seige Sjokoladekaker".)

(Bildet er også hentet fra boken.) Været ute er kjipt og trasig igjen, så det er vel duket for nok en innedag. Trening senere, jeg må få løftet rauven noen centimeter.

3 kommentarer

Hanne

21.04.2014 kl.13:46

Nam, så godt!!

Her i Stavanger har vi helt fantstisk vær!!!

Håper du har hatt en flott påske :)

Elisabeth

21.04.2014 kl.14:06

Får du tak i fullkornshvetemel på vanlige dagligvarebutikker?

Johnsine

21.04.2014 kl.14:11

Elisabeth: Jepp! De fleste som lager mel har fullkornsmel også. Du er ikke nødt til å bruke FIBRA, det finnes andre typer også. Anbefaler å prøve, hvertfall :)

Johnsine

21.04.2014 kl.14:11

Hanne: Så heldige dere er! Det kommer nok hit også etterhvert, krysser vi fingrene for!

Skriv en ny kommentar

hits