Potet-og blomkålgrateng og påfølgende sure oppstøt

Ja, det er riktig nok søndag i dag, men jeg er ingen søndagsmiddags-menneske. Liker ikke tanken på å være så bundet av tradisjoner at jeg føler meg nødt til å hive lammelåret i ovnen for å sette prikken over i´en på dagen. Dersom noen andre inviterer blir det jo selvfølgelig noe annet, men i dag ble det uansett Potet-og blomkålgrateng ala Kriweb. De aller fleste kjenner nok til Kristine Weber, jenta med de proteinrike oppskriftene som hjelper deg å holde vekten og oppnå resultater med treningen din, i tillegg til at hun er et geni på søtsak og dessertfronten.

Slik ser oppskriften på gratengen ut:

 

Oppskrift:
(2-4 porsjoner)
500 g karbonadedeig
1 stor gulrot
1/2 løk
1 boks hakkede tomater
2 hvitløksfedd
2 sjampignon
1 stor neve spinat
2 poteter
1 blomkålhode
1 neve revet gulost
en skvett melk
Krydder: oregano, paprikapulver, chili, tacopulver, kanel, salt og pepper

"Stek karbonadedeig med krydder og hvitløk. Tilsett gulrot skjært i terninger, grovhakket løk, skivet sjampignon, spinat kjørt til smuler/hakket og til slutt hakkede tomater.
Skjær poteter i mindre biter og kok i 20 min, tilsett blomkål i mindre biter i de siste 5-6 minuttene. Mos med en stavmikser sammen med en skvett melk. Salt helt til slutt slik at mosen ikke blir seig. Kjøttsausen først, deretter potet-og blomkålmosen, og revet ost over til slutt. Inn i ovnen på 200 grader i 18-20 minutter eller til osten er gyllen."

Siden vi var seks stykker ved bordet måtte jeg naturligvis kjøre på med mer kjøtt og potet, men det er easypeasy. Morsomt er det også at der var mange forskjellige grønnsaker i maten, gjemt i gratengen. Vi ramset opp alle vi kom på, og det ble åtte til slutt. Jeg droppet sjampinjongen og hadde paprika i istedet, så da ble det altså åtte grønnsaker, og ingen av de kresne ganene ved bordet klaget et sekund. For å være sikker på at det det ble nok mat til alle kokte jeg ris og hadde ved siden av. Jummi! Kunne selvfølgelig toppet det med en enkel salat, men .. ja.. nei. Ikke i dag.

Et lite tips på veien for å sette god smak på potetmosen er å koke den sammen med en buljongterning, grønnsaksbuljong eller kyllingbuljong. Da trenger du ikke tilsette så mye salt på slutten, for poteten har allerede fått en god smak fra buljongkraften. Blomkålen også. Nam!

 

Det eneste bildet jeg rakk å ta før den var vekk. Stikk innom Kriweb for mer utfyllende bilde ;) 

Gravid som jeg er klarer jeg ikke tør jeg ikke spise så mye, fordi jeg får en helsikkes halsbrann etterpå. Spiser jeg mye eller sent kan den vare hele natten gjennom, slik at jeg nesten må ligge oppreist. Jeg har avansert fra en pute om natten til to puter, og kjenner at det snart er på tide med den tredje. Merkelig nok får jeg sove uansett. Remediene jeg hjelper meg med er Natron, et fantastisk middel mot halsbrann, og titralac som står på nattbordet dersom nøden blir for stor. Takk og pris, disse to tingene er de eneste som hjelper. 

Nå skal jeg få størstejenta i seng, tror jeg. Det har vært en herlig dag med tur i fjæra, leting etter krabber og tangsprell, middagsmat og ut på mark igjen. Det har vært deilig vær, passelige temperaturer, men ingen snø. Ikke akkurat påskeværet man ser for seg i nord. 

Akrobatikk i fjærsteinan.

Man blir så liten i sånn mektig natur... Beste Vesterålen.Et par bilder fra påskeaften. Da malte vi egg og skjell og koste oss bare verre. Inne i dritværet.Ha en riktig fin kveld videre.

 

 

8 kommentarer

Camilla Korsnes

20.04.2014 kl.21:49

Nam, maten så deilig ut:) Takk for oppskrift

Johnsine

20.04.2014 kl.21:54

Camilla Korsnes: God var den også! Takk ikke meg, takk Kristine ??

Hanne

20.04.2014 kl.23:07

Nam, det så deiligt ut :) Håper du har hatt en flott kveld!

Johnsine

20.04.2014 kl.23:32

Hanne: Takk for det. :)
Kvelden har vært fin og den avsluttes med en god bok.

Victoria Wisløff

20.04.2014 kl.23:55

Herlig blogg du har! Ønsker deg en fin andre påskedag :)

Merethe Susanne

21.04.2014 kl.00:27

Så koselig med maling av egg :)

Jill

21.04.2014 kl.00:43

Oppskrifta ska prøves:) Kordan får du te å legg inn video fra instagram her..?:)

Johnsine

21.04.2014 kl.12:18

Jill: Det må du gjør, enkel og lett og i full fart! :) I verktøylinja på bloggen e der et instagram-ikon. Hvis du logga inn på din insta-account via datamaskinen kan du copy-paste adressn på bildet du vil ha med på bloggen. Skjøøøønna? :)

Johnsine

21.04.2014 kl.12:19

Victoria Wisløff: Takk for det, og takk det samme til deg! :)

Johnsine

21.04.2014 kl.12:19

Merethe Susanne: Ja, det va det og, når man må sitte inne pga dårlig vær så gjelder det å finne på ting for å underholde de små. :)

Skriv en ny kommentar

hits