Oppskrift: Yngvars rundstykker















Heisann!
Det er en sånn tenne-stearinlys-dag idag. Grått og vått, kjipt og mørkt. Da er det bare å seile på bakebølgen jeg startet i går og prøve nye nye oppskrifter for litt variasjon i hverdagskosten. Det bildet rett over teksten her er resultatet fra bakingen i går. SVÆRT saftige brød, må sies. Og veldig gode. Spiste dem til senfrokost i dag, siden jeg har vært på nattevakt og var veldig sent oppe. Det gjorde seg med cottage cheese og syltetøy på. Slafs!
Nå skal vi snart ut og se på en hundeoppvisning inne på Straume (sentrum av bygda) og kameraet blir naturligvis med. Men først: oppskriften på rundstykkene jeg baker! Warning:  De er veldig sunne! 



Du trenger: 

  • 6 dl skummet melk
  • 1,5 dl appelsinjuice
  • 1 pk tørrgjær
  • 4 ss olje (brukte olivenolje, igjen)
  • 1 ts salt
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl hvetekli (kruskakli)
  • 2,5 dl lettkokte havregryn
  • 4,5 dl sammalt hvete (fin)
  • 2,5 dl siktet rugmel
  • 4,5 dl hvetemel
  • 5 ss hakkede nøtter (valnøtter, paranøtter, hasselnøtter)
  • 4 ss linfrø
  • 3 ss sesamfrø

Framgangsmåte: 
Bland alt det tørre (hold styr på ingrediensene, sett bort det du har brukt, eller kryss av på listen, det er mye å holde styr på, hvertfall for meg) mens du varmer væsken i en kasserolle. Jeg blanda like greit juicen, oljen og melka.
Nøttene ble knust med stavmikseren, sparer litt tid.
Når væsken er fingervarm og alle de tørre ingrediensene er i bollen er det bare å blande vått og tørt og røre godt! La deigen heve i 45 minutter eller mer.

Deigen skal være litt klissete, så når de skal på stekebrettet bruker du vann på hendene i stedet for mel, så blir de lettere å håndtere. Rundstykkene kan bli for tørre dersom du bruker mer mel. Etterheves i rundt 20 minutter og stekes mellom 30-60 min ved 200 grader.


Mine rundtstykker står enda til heving og det skal de få gjøre til jeg er hjemme fra hundeshowet og til Mia er i seng.


 



bloglovin

4 kommentarer

Frkvimme

13.07.2011 kl.18:50

Det så utrolig godt ut :)

Johnsine

13.07.2011 kl.18:51

F R K V I M M E: Vi satser på at det blir det også! :)

Deluna Lounge

13.07.2011 kl.19:42

herlig!

Emmieverlasting/Jeanette

14.07.2011 kl.22:13

Jeg baker alt for sjelden! Må se å bli flinkere. Hjemmebakst er jo så godt!:o)

Skriv en ny kommentar

hits