Og alle hjerter gleder seg..









Før jeg la meg i går kveld så jeg gjennom det bladet jeg fant oppskriften på blåbærkaken i, og kom over en haug med oppskrifter på vaffelkaker. Hvis det er noe jeg ikke er spesielt glad i, fordi det bare fyller magen med en ekkel følelse, så er det vafler, men DISSE oppskriftene så ut som noe helt annet enn det jeg er vant til. No offence, mamma! Vaffelkakene dine er bestandig gode!! 
Dermed ble det faktisk vaffelkaker til frokost, havregrynsvafler, med kulturmelk og kardemomme og sånt. Jumjum!
Ekstra koselig ble det jo da pappa også kom på et tidlig besøk og fikk seg noen hjerter ved frokostbordet.
Her har dere oppskriften.

  • 5 egg
  • 4 dl melk, gjerne kefir eller kulturmelk. (Jeg brukte kulturmelk)
  • 4 ss rørsukker
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete (jeg brukte grov)
  • 100 g havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g smeltet smør
  • 1 ts kardemomme
  • ca 2 ss sesamfrø

Hell melet i en bolle og spe med 1/3 av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør, sukker, kardemomme og bakepulver. Bland inn havregrynene til slutt. La røren stå og svelle i minst 1/2 time før steking. Havregryn trenger lengre svelletid enn mel. Dryss litt sesamfrø i vaffeljernet før du heller i røren og stek vaflene gyllenbrune. 
Server vaflene med vaniljekesam eller gresk yoghurt, banan i skiver, nøtter og flytende honning.

Jeg spiste dem med bringebærsyltetøy fordi jeg hadde ikke noe annet. Still very good! :)  



4 kommentarer

MASSOMA JURMY

02.07.2011 kl.23:45

NAM!

Famwangaasegg-Mamma & Theamor

02.07.2011 kl.23:49

Sekkert nydelig!:) Elska vaffelkake, men spis minimalt når vi laga det, da det som du sei bære fyll magen og blir overmett..bah! Men godt, det e det!

enits91

02.07.2011 kl.23:49

Så gøy med enda en variant av disse godsakene! ;-)

Matilda

03.07.2011 kl.00:48

Fin blogg!

Sjekk gjerne ut videoer av meg synge og spille på bloggen min :)

Skriv en ny kommentar

hits