Foccacia - et hav av muligheter.

 bloglovin

I familien har jeg en luring som ikke spiser søtt, slik som kaker og boller og brus. Jo, kanskje brus, til nød. Så når det er bursdag i anmasj må vi lage noe som han også kan spise, og jeg lager Foccacia. Siden dette er et brød som jeg har smakt før og syntes var ufattelig godt så går jeg for det denne gangen også. 

Oppskriften fant jeg for lenge siden hos Thessa

Ett stort focacciabrød 

7 dl vann 
1 pakke fersk gjær 
1 dl olivenolje 
1,5 ts salt 
2 ts sukker (evt. 2 ts honning for en sunnere versjon)
14-15 dl hvetemel (evt. kan man bytte ut halvparten av melmengden med sammalt rug for en sunnere versjon)
6 soltørkede tomater, i skiver 
15 sorte oliven (av god kvalitet, med stein) 
1 ts timian (tørket)
2 ts oregano (tørket)
Havsalt

1. Finn frem en stor bolle. Løs gjæren opp i lunkent vann og ha i olje, salt og sukker. 
2. Bland deretter inn mel og elt deigen til den blir ganske grøtaktig. 
3. Dekk til bollen og la den heve i 30-40 minutter. 
4. Hakk i de soltørkede tomatene og olivene (ta ut steinene) i små biter, og rør dem inn i deigen sammen med timian og oregano.

5. Hell deigen over i en smurt langpanne (eller på bakepapir), og dra den utover til en firkant. Dekk til og la den etterheve i ca. 20 minutter. 
6. Ha mel på fingeren og stikk små hull over hele deigen. Dryss deretter på litt havsalt.

7. Stek brødet på nederste rille på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.

Jeg er veldig tilfreds med denne oppskriften, og har variert den på mange måter. En gang hadde jeg cherrytomater i, før jeg stekte den, såklart.
I dag har jeg hatt feta-ost, oliven og hvitløksbåter fra pakken med feta-ost. Veldig godt. Feta-osten gjorde seg virkelig i brødet, og det samme kan man vel si om både hvitløken og oliven. NAM! Søker du på Focciacia på nettet finner du dem i utallige variasjoner. Den brukes som en deilig sandwich, den brukes til supper og gryter og den kan spises alene eller med noe godt på, nesten som en brødskive. Kjapt og lettvint når man er litt mat-lei, kanskje? Bildet under viser Foccacia-brødet med fersk mozarella-ost, salat og tomat.
Hvordan lager/varierer du din Foccacia?


(Bildet har jeg lånt hos Thessa!)




4 kommentarer

polliani

29.06.2011 kl.22:33

dette skal jeg SÅ prøve. takk for inspo!

Johnsine

29.06.2011 kl.22:37

polliani: Ja gjør det! :) Det kommer du ikke til å angre på! Værsågod! ;)

Famwangaasegg-Mamma & Theamor

29.06.2011 kl.23:03

Det e sykt godt! :)

Yvonne

29.06.2011 kl.23:35

Æ førr min del bruka grønne oliven UTEN stein, åsså bruka æ å ha soltøørka tomata i en ainna variant.. DRIIIIITGODT med gaudaost på! <3

Skriv en ny kommentar

hits