Middagstips: Enkel kyllingpanne.

Heisann.
Av mangel på ideer gikk jeg gjennom boken Mat For Barn på leting etter en enkel rett jeg kunne servere til mine sultne tigre. I kjøleskapet hadde jeg masse grønnsaker, og de passet veldig bra i den kyllingpanna jeg lagde i går.
Det er egentlig bare fantasien din som setter grenser.

Smør en langpanne med oliven eller rapsolje, sett ovnen på 225 grader.

Du trenger:
4- 6 kyllingfileter eller lår. Jeg brukte lår, men neste gang blir det fileter. De må være ferdig tinte!
8-10 sjalottløk. Hele.
4-6 poteter i båter. Det er skikkelig godt, så jeg brukte flere!
Hvitløksfedd, hele. As many as you like!
Minitomater. Hele eller delte.
Ev. sopp i biter.
Urter som timiam, basilikum, oregano og/eller persille. Jeg hadde ingen av delene, hvertfall ikke friske, så jeg brukte et krydder fra Santa Maria som heter hvitløk og urtekrydder. Nam!
Salt og nykvernet pepper.

Legg alle ingrediensene i panna, drypp over olje (pensle potetene så de ikke drukner) og krydre med urter eller det krydderet du liker. Her kan du variere med akkurat det dere liker. Tandoori eller bare vanlig grillkrydder?
Sett inn i ovnen og la stå i 25 min. ca.

Dette er den originale oppskriften. Jeg skar gulrøtter i biter og hadde oppi, pluss brokkoli og squash. Jeg fant fort ut at squashen ikke egnet seg i skiver stekt i ovnen, men gulrøttene ble ordentlig søte og gode, og brokkolien også.
Veeldig god.

Mens maten stod i ovnen skar jeg opp en helt enkel salat med litt isberg, purreløk og sherrytomater.
Ved siden av lagde jeg en hvitløksdressing som ble frisk og god:

1,5 dl yoghurt naturell
1 hvitløksfedd
2 ss sitronsaft
salt og pepper

Press feddet hvis du har utstyr til det. Hvis ikke legger du knivens flatside på det og presser det flatt. Deretter hakket jeg det så godt det lot seg gjøre, og så blanda jeg alle ingrediensene. Bør stå en stund. Veldig godt!

Bør prøves! :) Steikovnen brukes for lite!
bloglovin

6 kommentarer

Linda Norstad Kristoffersen

07.01.2010 kl.14:46

Nam, høres godt ut :)

fluffys

07.01.2010 kl.14:51

nam nam nam! høres utrolig godt ut :-) det vil jeg

ha til middag :D

besøk min; www.fluffys.blogg.no

Oda :)

07.01.2010 kl.15:06

Høres godt ut :D

Gjerne besøk bloggen min, og kommenter :)

BareIH

07.01.2010 kl.15:10

Det hørtes bra ut for når man har masse grønnsaker o.l. som bare ligger igjen i kjøleskapet fra tildligere!

Husmora <3

07.01.2010 kl.19:44

det hørtes godt ut =)

Thessa

10.01.2010 kl.14:27

Takk for flott forslag, det skal brukes her snart:)

Skriv en ny kommentar

hits