Havregrynsbrød med youghurt og epler

Good evening.

Jeg sitter i sofaen etter en lang dag på jobb. Høsten setter sine spor, det virker som om færre og færre beveger seg ut. Igår kveld bakte jeg et par brød som var litt utenom det vanlige, hvis man liker sånt, og jeg tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere. De var veldig lette å få til, selv om heving og etterheving tar lang tid, så man bør beregne litt når man setter i gang. Anyways, her har dere oppskriften:

Havregrynsbrød med yoghurt og epler

3 dl yoghurt naturell 
2 dl vann 
50 g gjær 
1 ss rapsolje 
2 ts salt 
1 ss honning 
1-2 ts kanel ( kan sløyfes) 
2 syrlige faste epler 
2 dl finhakkede nøtter ( kan sløyfes, noe jeg gjorde, siden Mia enda er så lita.) 
2 dl havregryn 
4 dl grovsammalt hvetemel 
ca 1 l hvetemel  
havregryn til pynt 

Varm yoghurt og vann til fingervarmt. 
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken , rør til gjæren er oppløst.. Tilsett olje, salt , honning, kanel om ønskelig, grovrevet eple, havre gryn, grov sammalt hvete og nesten alt hvetemelet. Arbeid sammen i en kjøkken maskin i minst 5-6 min eller for hånd i 7-8 min , tilsett mel til passende deg. Den skal være blank og smidig og slippe bakebollen. Ønsker du nøtter tilsettes de mot slutten og eltes godt inn i deigen. Dekk til bakebollen og sett til heving på et lunt sted i ca 45 min. 
Del deigen i to emner og elt og form til avlange eller runde brød. 
Pensle med vann eller olje og rull hvert av brødene i havregryn og legg i smurte former eller på stekebrett. 
Dekk med klede og sett til etterheving ca 50 min. Varm stekeovnen til 250 oC, sett inn brødene på nederste rille og senk temperaturen til 200 oC . Steketid 25-35 min. Bank på brødene, har de en ”hul” lyd er de ferdig stekt. Avkjøl på rist . For myk skorpe avkjøl under klede. (Siden jeg brukte tørrgjær valgte jeg å blande alle de tørre ingrediensene før jeg hadde væsken oppi. Yoghurten, olja, honningen og vannet blanda jeg sammen. Eplene hadde jeg i mens brødbakemaskinen elta deigen.)

(oppskriften er hentet fra tv2.no)

Ja, neida, så sånn er da det. Nå venter senga på meg, jeg skal tidlig opp i morgen. Another day at work! :) 

(Prøvde å laste opp bilde av Mia som øver seg med gaffelen, men opera lar meg ikke laste opp bilder, så det får vi ha til gode! Good night!)

6 kommentarer

karoline nilsen

24.09.2009 kl.23:10

Hei :- )

Hvis du kommenterer bare èt ordentlig innlegg på bloggen min -

kommenterer jeg 3 på din når jeg kommer hjem ! ;- D

www.kar0linenilsen.blogg.no <3

AS

24.09.2009 kl.23:10

er så dårlig til å bake at jeg tror jeg holder meg til rimi sine brød;)

Irene

24.09.2009 kl.23:12

Havrebrød hørtes godt ut :) Må kanskje prøve det ut, noterer ned oppskriften til eventuelt senere bruk ;)

Utrolig søt datter du har da :D

Famwangaasegg-Mamma & Theamor

25.09.2009 kl.00:05

Oi,det hørtes godt ut;)

"Stjæl" oppskrifta di,den skal testes en vakker dag. Takktakk for tips:)

Maiken

25.09.2009 kl.08:43

selv om jeg baker lite brød, så er det morsomt av og til. Og denne oppskriften hørtes god ut da! :) Mulig det blir å prøve ut den en gang ja! :)

Hilde

25.09.2009 kl.23:41

Spennanes:) Nei har egentli ikje sett for mæ nåkka, du ser nu på bloggen åsså prøva du å lag nåkka som passa? Æ kan skift farge på den altså,har bare hatt di fargen for at di passa me bilde på header som æ har hatt.

Skriv en ny kommentar

hits